Odwrócone bananowe babeczki z czekoladą

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Warstwa bananowo-karmelowa
Ciasto bananowe
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. W tortownicy ułóż obrane i podzielone wzdłuż banany.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W rondelku połącz ze sobą masło, brązowy cukier, ciemny rum, ekstrakt waniliowy oraz cynamon. Przelej powstałą mieszankę do tortownicy.
  3. Czas na przygotowanie ciasta bananowego. W tym celu zmiksuj ze sobą jajka, cukier brązowy, olej, ekstrakt waniliowy, ciemny rum i rozgniecione banany.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po chwili dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż mieszankę do tortownicy i wstaw do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, czas: 25 minut). Po upieczeniu, odstaw do ostygnięcia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Odwróć ciasto, tak aby warstwa bananowo-karmelowa była na górze. I to wszystko 🙂