barszcz ukraiński
Kategorie DaniaPhilipsRobot kuchennyZupy

Barszcz ukraiński

Tym razem mamy dla Ciebie genialny barszcz ukraiński, który skutecznie rozgrzeje nawet w największe mrozy. Tego nie możesz przegapić!

Zobacz także: Warstwowa bułka z kurczakiem w panierce

Barszcz ukraiński8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Barszcz ukraiński
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Wywar
Pozostałe składniki
Do zagęszczenia zupy

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka gotuj w osolonej wodzie minimum przez godzinę.
    Żeberka gotuj w osolonej wodzie minimum przez godzinę.
  2. W międzyczasie podziel w robocie kuchennym czerwone buraki i marchewki. Następnie podsmaż buraki na patelni razem z octem, cukrem i wodą. Duś przez 15-20 minut.
    W międzyczasie podziel w robocie kuchennym czerwone buraki i marchewki. Następnie podsmaż buraki na patelni razem z octem, cukrem i wodą. Duś przez 15-20 minut.
  3. Czas na marchewki. Na rozgrzanej patelni z masłem umieść cebulę. Po chwili dodaj warzywa i duś przez 15-20 minut.
    Czas na marchewki. Na rozgrzanej patelni z masłem umieść cebulę. Po chwili dodaj warzywa i duś przez 15-20 minut.
  4. Do gotującego się wywaru dodaj marchewki, seler, podsmażone cebule, korzenie pietruszki, natkę pietruszki, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
    Do gotującego się wywaru dodaj marchewki, seler, podsmażone cebule, korzenie pietruszki, natkę pietruszki, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
  5. Gotowy wywar przelej przez sitko. Następnie dodaj duszone czerwone buraki, marchewki, białą fasolę, kapustę włoską, ziemniaki, przecier pomidorowy i suszony majeranek.
    Gotowy wywar przelej przez sitko. Następnie dodaj duszone czerwone buraki, marchewki, białą fasolę, kapustę włoską, ziemniaki, przecier pomidorowy i suszony majeranek.
  6. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez kolejne 30-40 minut.
    Dokładnie wymieszaj i gotuj przez kolejne 30-40 minut.
  7. Na koniec dodaj zahartowaną śmietanę oraz mąkę, zagotuj całość i to wszystko.
    Na koniec dodaj zahartowaną śmietanę oraz mąkę, zagotuj całość i to wszystko.
Barszcz ukraiński

Tym razem mamy dla Was genialny barszcz ukraiński, który skutecznie rozgrzeje nawet w najzimniejsze dni 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/308328

Posted by Pyszności on Tuesday, November 10, 2020
308328