Składniki
|
Sposób przygotowania
Podziel batata na cienkie plastry. Następnie piecz je w opiekaczu, do chwili aż się zarumienią.
W blenderze połącz ze sobą czarną fasolę, pietruszkę, czosnek, oliwę z oliwek, sól oraz pieprz. I pasta jest już gotowa!
Teraz czas na guacamole. Aby je przygotować zblenduj razem awokado, płatki chilli, sól, czosnek oraz sok z limonki.
Przy pomocy gotowego guacamole przygotuj pierwszy tost z batata. Rozprowadź pastę na ziemniaku, a następnie dodaj cebulę, kukurydzę z puszki, pomidorka koktajlowego, sos słodko-kwaśny i natkę pietruszki.
Kolejnego tosta przygotuj przy pomocy fasolowej pasty oraz jajka sadzonego. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj również szczypiorek.
Czas na coś słodkiego ? W tym celu na podpieczonym batacie rozprowadź masło orzechowe. Tosta udekoruj przy pomocy borówek i czerwonej porzeczki.
Ostatnia propozycja to połączenie batata z twarożkiem ziarnistym. Dodaj orzechy włoskie i miód.
-
|