PrzepisBataty faszerowane kurczakiem z czerwonym pesto

Bataty faszerowane kurczakiem z czerwonym pesto

Bataty faszerowane kurczakiem z czerwonym pesto
Pyszności
16.10.2019 17:00, aktualizacja: 09.09.2020 13:32

Czas na bataty faszerowane kurczakiem z czerwonym pesto, które totalnie zawróciły nam w głowie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

Farsz

  1. 1/4 szkl. olej z suszonych pomidorów
  2. 2 szt. pierś z kurczaka ugotowana
  3. 80 g suszone pomidory
  4. 1/2 szkl. orzechy nerkowca
  5. 3/4 szkl. liście bazyli
  6. 2 ząbki czosnek
  7. 1 szczypta sól
  8. 3-4 szczypty parmezan

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. bataty
  2. 3 łyżki olej roślinny
  3. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Nakłuj bataty widelcem. Następnie polej olejem i dopraw solą. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W blenderze połącz ze sobą: orzechy nerkowca, suszone pomidory, liście bazylii, olej z suszonych pomidorów, sól oraz czosnek.

Obraz

3. Podziel piersi z kurczaka na mniejsze kawałki.

Obraz

4. Następnie połącz mięso z wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obraz

5. W upieczonych batatach zrób nacięcia.

Obraz

6. Następnie umieść w nich mieszankę z kurczakiem i parmezanem. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także