Kategorie Dania

Bataty pieczone na 4 oryginalne sposoby

Bataty pieczone to doskonały materiał do przygotowania pysznego posiłku i to aż na 4 różne sposoby.

Jeśli więc lubisz słodkie ziemniaki, koniecznie musisz zapoznać się z całym przepisem. Jednocześnie polecamy recepturę na przygotowanie nuggetsy z batatów.

Bataty pieczone na 4 sposoby8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bataty pieczone na 4 sposoby
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pierwsza opcja
Druga opcja
Trzecia opcja
Czwarta opcja

Sposób przygotowania:

  1. Zrób w batatach otwory przy pomocy widelca. Polej oliwą z oliwek, przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Zrób w batatach otwory przy pomocy widelca. Polej oliwą z oliwek, przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. Dwa pierwsze bataty natnij i wyjmij zawartość, po czym połącz z cheddarem, podgotowanym brokułem, bekonem, serkiem śmietankowym, solą i pieprzem. Umieść w batatach, posyp cheddarem i bekonem. Ponownie ułóż na formie pieczenia.
    Dwa pierwsze bataty natnij i wyjmij zawartość, po czym połącz z cheddarem, podgotowanym brokułem, bekonem, serkiem śmietankowym, solą i pieprzem. Umieść w batatach, posyp cheddarem i bekonem. Ponownie ułóż na formie pieczenia.
  3. Z dwóch kolejnych batatów usuń zawartość. Posyp solą i pieprzem. Następnie dodaj cheddar, bekon i jajko. Ponownie użyj soli, dodaj również szczypiorek i cheddar.
    Z dwóch kolejnych batatów usuń zawartość. Posyp solą i pieprzem. Następnie dodaj cheddar, bekon i jajko. Ponownie użyj soli, dodaj również szczypiorek i cheddar.
  4. Zawartość kolejnych dwóch batatów połącz tym razem z salami, czarną fasolą i cheddarem. Przełóż do batatów, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, sól oraz pieprz.
    Zawartość kolejnych dwóch batatów połącz tym razem z salami, czarną fasolą i cheddarem. Przełóż do batatów, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, sól oraz pieprz.
  5. I na koniec zawartość ostatnich batatów połącz z bekonem, szczypiorkiem, śmietanką 18% i cheddarem. Umieść w batatach i posyp mozzarellą.
    I na koniec zawartość ostatnich batatów połącz z bekonem, szczypiorkiem, śmietanką 18% i cheddarem. Umieść w batatach i posyp mozzarellą.
  6. Wstaw wszystkie bataty jeszcze raz do piekarnika. Tym razem na 15 minut. Smacznego!
    Wstaw wszystkie bataty jeszcze raz do piekarnika. Tym razem na 15 minut. Smacznego!
Batat na 4 sposoby

Bataty nafaszerowaliśmy na 4 różne sposoby i każdy z nich ma w sobie to "coś" 👍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/248948

Publiée par Pyszności sur Samedi 6 avril 2019