Bataty pieczone na 4 sposoby

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Pierwsza opcja
Druga opcja
Trzecia opcja
Czwarta opcja
Sposób przygotowania
  1. Zrób w batatach otwory przy pomocy widelca. Polej oliwą z oliwek, przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. Dwa pierwsze bataty natnij i wyjmij zawartość, po czym połącz z cheddarem, podgotowanym brokułem, bekonem, serkiem śmietankowym, solą i pieprzem. Umieść w batatach, posyp cheddarem i bekonem. Ponownie ułóż na formie pieczenia.
  3. Z dwóch kolejnych batatów usuń zawartość. Posyp solą i pieprzem. Następnie dodaj cheddar, bekon i jajko. Ponownie użyj soli, dodaj również szczypiorek i cheddar.
  4. Zawartość kolejnych dwóch batatów połącz tym razem z salami, czarną fasolą i cheddarem. Przełóż do batatów, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, sól oraz pieprz.
  5. I na koniec zawartość ostatnich batatów połącz z bekonem, szczypiorkiem, śmietanką 18% i cheddarem. Umieść w batatach i posyp mozzarellą.
  6. Wstaw wszystkie bataty jeszcze raz do piekarnika. Tym razem na 15 minut. Smacznego!
Bataty pieczone na 4 oryginalne sposoby
Batat na 4 sposoby

Bataty nafaszerowaliśmy na 4 różne sposoby i każdy z nich ma w sobie to "coś" 👍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/248948

Opublikowany przez Pyszności Sobota, 6 kwietnia 2019