Batony brownie z kolorowymi posypkami

Tym razem mamy dla Was pyszne i efektowne batony, które przygotowaliśmy z czekoladowego brownie ❤ To dopiero pyszności w najlepszym wydaniu ?



Składniki:
Porcje- 1 1/4 szkl. mąka
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 2 szkl. czekolada gorzka i mleczna, posiekana
- 1 szkl. brązowy cukier
- 1 szkl. biały cukier
- 5 szt. jajka
- 100 g czekolada mleczna
- posypki cukrowe do dekoracji
- płatki śniadaniowe do dekoracji
- orzeszki do dekoracji
- M&M's do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
- Do miski przelej roztopione czekolady (2 szklanki). Następnie dodaj brązowy i biały cukier.
- Na samym końcu dodaj stopniowo jajka.
- Czas połączyć produkty sypkie z mokrymi. Powstałą mieszankę przelej do formy do pieczenia i piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Gotowe i ostudzone brownie podziel na trójkąty (jak na zdjęciu poniżej).
- Jedną krawędź każdego batonu zanurz w mlecznej czekoladzie (przygotowanej w kąpieli wodnej), a następnie udekoruj przy pomocy posypek.
- I to wszystko. Smacznego!
Komentarze