Bekonowe rogaliki z jajecznicą

Rogaliki nie zawsze muszą być na słodko. Oto najlepszy dowód, którego nie możesz przegapić ?
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 7 szt. jajka
- 1 łyżka masło
- 2 szczypty szczypiorek
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta sól
- 12 plastrów boczek surowy
- 1/3 szkl. parmezan
Sposób przygotowania:
- Na patelni przygotuj jajecznicę. Nie zapomnij o soli i pieprzu.
- Ciasto francuskie podziel na trójkąty.
- Na dwóch dłuższych krawędziach ułóż plastry boczku. W dolnej części umieść jajecznicę i szczypiorek. Następnie zwiń w rogalik.
- Posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu z ciasta francuskiego.
- Smacznego!
Komentarze