in ,

Bekonowe rogaliki z jajecznicą

Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna
Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Da się to poczuć szcze...

Rogaliki nie zawsze muszą być na słodko. Oto najlepszy dowód, którego nie możesz przegapić 👍

Bekonowe rogaliki z jajecznicą
Bekonowe rogaliki z jajecznicą
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni przygotuj jajecznicę. Nie zapomnij o soli i pieprzu.
    Na patelni przygotuj jajecznicę. Nie zapomnij o soli i pieprzu.
  2. Ciasto francuskie podziel na trójkąty.
    Ciasto francuskie podziel na trójkąty.
  3. Na dwóch dłuższych krawędziach ułóż plastry boczku. W dolnej części umieść jajecznicę i szczypiorek. Następnie zwiń w rogalik.
    Na dwóch dłuższych krawędziach ułóż plastry boczku. W dolnej części umieść jajecznicę i szczypiorek. Następnie zwiń w rogalik.
  4. Posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu z ciasta francuskiego.
    Posmaruj jajkiem i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu z ciasta francuskiego.
  5. Smacznego!
    Smacznego!