Bekonowe węzełki z sosem czosnkowym

Szybka i prosta przekąska na imprezę? Mamy coś, co z pewnością zrobi na Was wrażenie ?
Składniki:
PorcjeSos czosnkowy
- 1 szkl. jogurt grecki
- 1 łyżka majonez
- 1 łyżeczka musztarda dijon
- 1 łyżeczka oregano
- 1 ząbek czosnek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Bekonowe węzełki
- 12 plastrów boczek
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżki parmezan
Sposób przygotowania:
- Każdy z plastrów boczku zwiń jak na zdjęciu poniżej.
- Posyp czosnkiem granulowanym i oregano. Następnie zgrilluj w piekarniku.
- W międzyczasie przygotuj sos czosnkowy. W tym celu połącz ze sobą jogurt grecki, majonez oraz musztardę dijon.
- Nie zapomnij również o przyprawach: sól pieprz i oregano oraz czosnku.
- Gotowe węzełki posyp parmezanem. Smacznego ?
Komentarze