Beza pavlova z akcentem cappuccino

Beza pavlova z akcentem cappuccino

Beza pavlova z akcentem cappuccino
Pyszności
18.01.2020 14:38, aktualizacja: 16.08.2020 15:43

Beza pavlova to sprawdzony patent na pyszny deser dla całej rodziny.  Dziś postanowiliśmy podkręcić jej smak przy pomocy kawy i likieru kawowego. Będzie się działo!

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam  blender ręczny OnTheGo Philips z trzepaczką.

Składniki:

Masa

  1. syrop karmelowy do dekoracji
  2. ulubione owoce do dekoracji
  3. 400 g serek mascarpone
  4. 400 g śmietanka 30%
  5. 6 łyżek cukier puder
  6. 125 ml likier kawowy

Beza

  1. 4 szt. białka
  2. 200 g cukier
  3. 1 łyżka mąka ziemniaczana
  4. 1 łyżka ocet z białego wina
  5. 1 szczypta sól
  6. 3 łyżeczki kawa rozpuszczalna

Sposób przygotowania:

1. Na początek ubij białka ze szczyptą soli.

Obraz

2. Następnie zacznij dodawać stopniowo cukier, kawę rozpuszczalną, mąkę ziemniaczaną oraz ocet z białego wina.

Obraz

3. Na blaszce do pieczenia uformuj koło z otrzymanej mieszanki. Przy pomocy łyżki zrób fale, które nadadzą przyszłej bezie ciekawych kształtów. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, od razu zmniejsz temperaturę do 100 stopni i piecz ok. 2 godzin.

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj krem. W tym celu ubij śmietankę, po czym dodaj do niej cukier puder, serek mascarpone i likier kawowy.

Obraz

5. Umieść krem na ostudzonej bezie. Dodaj syrop karmelowy i ulubione owoce.

Obraz

6. Gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także