Biała fasolka z chorizo

biała fasolka z chorizo

Biała fasolka z chorizo to genialny pomysł na udany obiad. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a na zawsze zakochasz się w tej kombinacji smakowej. Palce lizać!

Zobacz także: Gołąbki w panierce

Biała fasolka z chorizo4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Biała fasolka z chorizo
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zalej białą fasolkę wodą i mocz przez całą noc. Następnie gotuj pod przykryciem przez 60-90 minut. Pamiętaj, aby do wody dodać sól.
    Zalej białą fasolkę wodą i mocz przez całą noc. Następnie gotuj pod przykryciem przez 60-90 minut. Pamiętaj, aby do wody dodać sól.
  2. W międzyczasie sparz pomidory w gorącej wodzie. Wcześniej je natnij, aby bez problemu usunąć skórkę.
    W międzyczasie sparz pomidory w gorącej wodzie. Wcześniej je natnij, aby bez problemu usunąć skórkę.
  3. Podziel wszystkie warzywa w drobną kostkę. W 1-cm plastry potnij też kiełbasę chorizo.
    Podziel wszystkie warzywa w drobną kostkę. W 1-cm plastry potnij też kiełbasę chorizo.
  4. Następnie połącz na patelni: kiełbasę, cebulę, marchewkę i czerwoną paprykę.
    Następnie połącz na patelni: kiełbasę, cebulę, marchewkę i czerwoną paprykę.
  5. Jako kolejne składniki dodaj pomidory, słodką paprykę, suszony tymianek, kmin rzymski, sól i pieprz. Na koniec dodaj ugotowaną białą fasolkę i posiekaną pietruszkę.
    Jako kolejne składniki dodaj pomidory, słodką paprykę, suszony tymianek, kmin rzymski, sól i pieprz. Na koniec dodaj ugotowaną białą fasolkę i posiekaną pietruszkę.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×