PrzepisBiała fasolka z chorizo

Biała fasolka z chorizo

Biała fasolka z chorizo
Pyszności
15.11.2020 17:00, aktualizacja: 19.11.2020 13:58

Biała fasolka z chorizo to genialny pomysł na udany obiad. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a na zawsze zakochasz się w tej kombinacji smakowej. Palce lizać!

Składniki:

  1. 300 g biała fasola
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 1-2 szt. marchewka
  5. 1 szt. czerwona papryka
  6. 1 kg pomidory
  7. 200 g kiełbasa chorizo
  8. 1 łyżka słodka papryka
  9. 1 łyżka suszony tymianek
  10. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  11. 1 łyżeczka sól

Sposób przygotowania:

1. Zalej białą fasolkę wodą i mocz przez całą noc. Następnie gotuj pod przykryciem przez 60-90 minut. Pamiętaj, aby do wody dodać sól.

Obraz

2. W międzyczasie sparz pomidory w gorącej wodzie. Wcześniej je natnij, aby bez problemu usunąć skórkę.

Obraz

3. Podziel wszystkie warzywa w drobną kostkę. W 1-cm plastry potnij też kiełbasę chorizo.

Obraz

4. Następnie połącz na patelni: kiełbasę, cebulę, marchewkę i czerwoną paprykę.

Obraz

5. Jako kolejne składniki dodaj pomidory, słodką paprykę, suszony tymianek, kmin rzymski, sól i pieprz. Na koniec dodaj ugotowaną białą fasolkę i posiekaną pietruszkę.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także