biała kapusta z mięsem mielonym
Kategorie DaniaKolacjePrzepisy

Biała kapusta z mięsem mielonym

Biała kapusta z pysznym farszem mielonym to gotowy przepis na pyszny obiad. Po prostu palce lizać, dlatego też nie możesz go przegapić!

Zobacz także: Pyszna tostowa zapiekanka z szynką i serem

Biała kapusta z mięsem mielonym4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Biała kapusta z mięsem mielonym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, startą na tarce marchewkę, posiekaną w drobną kostkę cebulę, majeranek, czosnek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: mięso mielone, startą na tarce marchewkę, posiekaną w drobną kostkę cebulę, majeranek, czosnek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel kapustę na pół, następnie wydrąż jej środek.
    Podziel kapustę na pół, następnie wydrąż jej środek.
  3. Przygotowany wcześniej farsz umieść w kapuście.
    Przygotowany wcześniej farsz umieść w kapuście.
  4. Usunięte elementy kapusty podziel na mniejsze kawałki.
    Usunięte elementy kapusty podziel na mniejsze kawałki.
  5. Po czym umieść je w garnku na palniku. Dodaj do niego również pomidory krojone, kminek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól i bulion warzywny.
    Po czym umieść je w garnku na palniku. Dodaj do niego również pomidory krojone, kminek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól i bulion warzywny.
  6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na wierzchu ułóż dwie połówki nafaszerowanej kapusty i duś pod przykryciem ok. 50 minut.
    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na wierzchu ułóż dwie połówki nafaszerowanej kapusty i duś pod przykryciem ok. 50 minut.
  7. Gotowe danie polej sosem. Smacznego!
    Gotowe danie polej sosem. Smacznego!
Biała kapusta z mięsem mielonym

Białą kapustę nafaszerowaliśmy po same brzegi 😉 I pomysł na obiad jest już gotowy 🤩PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/274139

Publiée par Pyszności sur Dimanche 24 novembre 2019