PrzepisBiała kapusta z mięsem mielonym

Biała kapusta z mięsem mielonym

Biała kapusta z mięsem mielonym
Pyszności
25.11.2019 17:00, aktualizacja: 29.11.2019 12:26

Biała kapusta z pysznym farszem mielonym to gotowy przepis na pyszny obiad. Po prostu palce lizać, dlatego też nie możesz go przegapić!

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szt. biała kapusta
  2. 400 g mielone mięso wieprzowe
  3. 2 szt. marchewka
  4. 1 szt. cebula mała
  5. 2 szt. ząbki czosnku
  6. 1 łyżka majeranek
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sos pomidorowy

  1. 2 szt. liście laurowe
  2. 3 szt. ziele angielskie;
  3. 1/2 łyżeczki kminek cały
  4. 3/4 łyżeczki sól
  5. 1/3 łyżeczki pieprz
  6. 400 g pomidory w kawałkach
  7. 200 ml bulion warzywny

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, startą na tarce marchewkę, posiekaną w drobną kostkę cebulę, majeranek, czosnek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Podziel kapustę na pół, następnie wydrąż jej środek.

Obraz

3. Przygotowany wcześniej farsz umieść w kapuście.

Obraz

4. Usunięte elementy kapusty podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

5. Po czym umieść je w garnku na palniku. Dodaj do niego również pomidory krojone, kminek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól i bulion warzywny.

Obraz

6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na wierzchu ułóż dwie połówki nafaszerowanej kapusty i duś pod przykryciem ok. 50 minut.

Obraz

7. Gotowe danie polej sosem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także