Biała kapusta z mięsem mielonym

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowe składniki
Sos pomidorowy
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, startą na tarce marchewkę, posiekaną w drobną kostkę cebulę, majeranek, czosnek, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel kapustę na pół, następnie wydrąż jej środek.
  3. Przygotowany wcześniej farsz umieść w kapuście.
  4. Usunięte elementy kapusty podziel na mniejsze kawałki.
  5. Po czym umieść je w garnku na palniku. Dodaj do niego również pomidory krojone, kminek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól i bulion warzywny.
  6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na wierzchu ułóż dwie połówki nafaszerowanej kapusty i duś pod przykryciem ok. 50 minut.
  7. Gotowe danie polej sosem. Smacznego!
Biała kapusta z mięsem mielonym
Biała kapusta z mięsem mielonym

Białą kapustę nafaszerowaliśmy po same brzegi 😉 I pomysł na obiad jest już gotowy 🤩PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/274139

Opublikowany przez Pyszności Niedziela, 24 listopada 2019