Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem

Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem to będzie hit na wielkanocnym stole. Jej przygotowanie jest bajecznie proste, a smak nie do opisania! Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍
Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią
Składniki:
Porcje- 1 szt. cebula
- 2 łyżki masło
- 2 łyżki mąka pszenna
- 500 ml mleko
- 2 łyżki chrzan tarty
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 4 szt. biała kiełbasa
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania chrzanowego sosu beszamel. W tym celu połącz na patelni: masło i cebulę.
- Po chwili dodaj mąkę pszenną i mleko.
- Nie zapomnij także o tartym chrzanie, soli i pieprzu.
- Powstałą mieszankę przełóż do formy z Ovi.
- Następnie ułóż białe kiełbaski. Całość zapiekaj w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Gotowe kiełbaski podawaj z ulubionymi dodatkami.
Komentarze