PrzepisKolacjaBiała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem

Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem

Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem
Pyszności
01.03.2021 17:00, aktualizacja: 18.03.2021 08:31

Biała kiełbasa pod chrzanowym beszamelem to będzie hit na wielkanocnym stole. Jej przygotowanie jest bajecznie proste, a smak nie do opisania! Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 2 łyżki masło
  3. 2 łyżki mąka pszenna
  4. 500 ml mleko
  5. 2 łyżki chrzan tarty
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżeczka pieprz
  8. 4 szt. biała kiełbasa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania chrzanowego sosu beszamel. W tym celu połącz na patelni: masło i cebulę.

Obraz

2. Po chwili dodaj mąkę pszenną i mleko.

Obraz

3. Nie zapomnij także o tartym chrzanie, soli i pieprzu.

Obraz

4. Powstałą mieszankę przełóż do formy z Ovi.

Obraz

5. Następnie ułóż białe kiełbaski. Całość zapiekaj w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotowe kiełbaski podawaj z ulubionymi dodatkami.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także