Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Tym razem przychodzimy z pomysłem na podkręcenie białej kiełbasy. Coś nam mówi, że będzie to kolejny hit! ?
Składniki:
Porcje- 6 szt. biała kiełbasa
- 2 szt. cebula pokrojona w piórka
- 1,5 szkl. śmietanka 18%
- 4 łyżeczki chrzan
- 1 łyżka majeranek świeży
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż białą kiełbasę. Następnie przełóż do formy do pieczenia.
- Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, chrzan i śmietanę.
- Jako kolejne składniki dodaj: sól, pieprz oraz świeży majeranek.
- Zalej kiełbaski powstałą mieszanką i wstaw do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza, czas - ok. 25 minut).
- Gotową kiełbaskę możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!
Komentarze