PrzepisDania główneBiała kiełbasa w sosie chrzanowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
Pyszności
27.03.2021 17:00, aktualizacja: 02.04.2021 14:56

Tym razem przychodzimy z pomysłem na podkręcenie białej kiełbasy. Coś nam mówi, że będzie to kolejny hit! ?

Składniki:

  1. 6 szt. biała kiełbasa
  2. 2 szt. cebula pokrojona w piórka
  3. 1,5 szkl. śmietanka 18%
  4. 4 łyżeczki chrzan
  5. 1 łyżka majeranek świeży
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż białą kiełbasę. Następnie przełóż do formy do pieczenia.

Obraz

2. Na tej samej patelni połącz ze sobą cebulę, chrzan i śmietanę.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj: sól, pieprz oraz świeży majeranek.

Obraz

4. Zalej kiełbaski powstałą mieszanką i wstaw do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza, czas - ok. 25 minut).

Obraz

5. Gotową kiełbaskę możesz podać m.in. z ziemniakami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także