in

Biała zupa z kurczakiem

Sezon zimowy cora zbliżej, dlatego dziś przychodzimy do Was z pomysłem na pyszną i rozgrzewającą zupkę. Po prostu palce lizać!

Biała zupa z kurczakiem
Biała zupa z kurczakiem
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój w kostkę kurczaka, dodaj do niego olej i przyprawę. Wymieszaj i odstaw na bok. Do garnka wrzuć masło. Po chwili dodaj 2 pory i ziemniaki. Smaż przez kilka minut.
    Pokrój w kostkę kurczaka, dodaj do niego olej i przyprawę. Wymieszaj i odstaw na bok. Do garnka wrzuć masło. Po chwili dodaj 2 pory i ziemniaki. Smaż przez kilka minut.
  2. Wlej bulion i gotuj całość przez 15 minut. W międzyczasie podsmaż na patelni kurczaka na złoty kolor. A następnie na tej samej patelni podsmaż plastry boczku.
    Wlej bulion i gotuj całość przez 15 minut. W międzyczasie podsmaż na patelni kurczaka na złoty kolor. A następnie na tej samej patelni podsmaż plastry boczku.
  3. Po kwadransie do gotującego się wywaru dodaj śmietankę i mleko. Dopraw do smaku pieprzem i solą.
    Po kwadransie do gotującego się wywaru dodaj śmietankę i mleko. Dopraw do smaku pieprzem i solą.
  4. Następnie dorzuć szpinak i kawałki kurczaka. Gotuj przez 3-4 minuty pod przykryciem.
    Następnie dorzuć szpinak i kawałki kurczaka. Gotuj przez 3-4 minuty pod przykryciem.
  5. Gotową zupę możesz podać z chrupiącym boczkiem.
    Gotową zupę możesz podać z chrupiącym boczkiem.