Bitki z pieczarkami

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Polędwicę wieprzową podziel na kawałki. Następnie rozbij tłuczkiem i dopraw przy pomocy soli, pieprzu i czosnku.
  2. Smaż mięso na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Potem odłóż je na bok.
  3. Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj pieczarki i odłożone wcześniej bitki.
  4. Stopniowo dodawaj bulion. Na samym końcu dodaj liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
  5. Duś całość ok. 20-30 minut.
  6. W misce połącz ze sobą śmietanę 30%, mąkę, wodę i wywar. Dokładnie wymieszaj i stopniowo zacznij wlewać na patelnię.
  7. Gotowe bitki z grzybami możesz podać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. My wybraliśmy pierwszą opcję.
Bitki z pieczarkami
Bitki z pieczarkami