Błyskawiczna szarlotka z lodami

błyskawiczna szarlotka z lodami

Błyskawiczna szarlotka z lodami to idealny deser na jesienne dni. Jest prosta w przygotowaniu i jednocześnie fenomenalna w smaku. Czego chcieć więcej?

Pyszną szarlotkę przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Zobacz także: Naleśniki z mascarpone

Błyskawiczna szarlotka z lodami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Błyskawiczna szarlotka  z lodami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od usunięcia gniazd nasiennych z jabłek.
    Cały proces rozpocznij od usunięcia gniazd nasiennych z jabłek.
  2. Następnie podziel owoce w cienkie plastry przy pomocy robota kuchennego i połącz je z sokiem z cytryny, cukrem oraz cynamonem. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie podziel owoce w cienkie plastry przy pomocy robota kuchennego i połącz je z sokiem z cytryny, cukrem oraz cynamonem. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ułóż plastry z jabłek w formie do pieczenia, wypełniając całą formę.
    Ułóż plastry z jabłek w formie do pieczenia, wypełniając całą formę.
  4. W osobnej misce połącz: jajka, cukier, ekstrakt waniliowy oraz roztopione masło.
    W osobnej misce połącz: jajka, cukier, ekstrakt waniliowy oraz roztopione masło.
  5. Jako kolejne składniki dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko. Mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
    Jako kolejne składniki dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko. Mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. Przy pomocy jabłka zrób dekoracje na wierzch szarlotki. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i ponacinaj tak, aby uzyskać efekt kwiatka. Po czym obtocz w cukrze.
    Przy pomocy jabłka zrób dekoracje na wierzch szarlotki. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i ponacinaj tak, aby uzyskać efekt kwiatka. Po czym obtocz w cukrze.
  7. Zalej jabłka w formie wcześniej przygotowaną mieszanką. Na wierzchu ułóż dekoracje z jabłek, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Zalej jabłka w formie wcześniej przygotowaną mieszanką. Na wierzchu ułóż dekoracje z jabłek, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  8. Ciepłą szarlotkę podawaj z lodami. Smacznego!
    Ciepłą szarlotkę podawaj z lodami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×