Wirtualna Polska

Błyskawiczne pączki serowe

błyskawiczne pączki serowe

Zbliża się Tłusty Czwartek, dlatego przychodzę z kolejnym przepisem na pyszną przekąskę. Tym razem będą to pączki serowe, które przygotujesz w ekspresowym czasie.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Moja babcia zawsze powtarzała, że w Tłusty Czwartek trzeba zjeść choć jednego pączka, aby cały rok był udany. Dlatego też nie zwlekaj i przygotuj smaczne pączki dla całej rodziny.

Zobacz także: Brownie w klasycznym wydaniu

Błyskawiczne pączki seroweok. 20
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Błyskawiczne pączki serowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Na początku połącz suche składniki.
    Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Na początku połącz suche składniki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W drugiej misce zmiksuj twaróg, jajka i jogurt naturalny. Po chwili dodaj wódkę, dzięki czemu pączki będą wchłaniać mniej tłuszczu. Na koniec dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj.
    W drugiej misce zmiksuj twaróg, jajka i jogurt naturalny. Po chwili dodaj wódkę, dzięki czemu pączki będą wchłaniać mniej tłuszczu. Na koniec dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj.
  3. Przy smażeniu przydatny okaże się ręcznik papierowy. Wchłonie on nadmiar tłuszczu z usmażonych pączków.
    Przy smażeniu przydatny okaże się ręcznik papierowy. Wchłonie on nadmiar tłuszczu z usmażonych pączków.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Gotowe ciasto na pączki powinno być kleiste. Dlatego, kiedy rozgrzejesz już olej, rozprowadź trochę oleju również na dłoniach i zacznij formułować małe kuleczki. Dzięki temu zabiegowi, ciasto nie będzie kleić się do ciała.
    Gotowe ciasto na pączki powinno być kleiste. Dlatego, kiedy rozgrzejesz już olej, rozprowadź trochę oleju również na dłoniach i zacznij formułować małe kuleczki. Dzięki temu zabiegowi, ciasto nie będzie kleić się do ciała.
  5. Aby pączki się nie przypaliły, możesz wrzucić do garnka kawałek surowego ziemniaka, by obniżyć temperaturę oleju. Kiedy już nabiorą rumieńców i będą unosić się nad olejem, możesz je wyjąć.
    Aby pączki się nie przypaliły, możesz wrzucić do garnka kawałek surowego ziemniaka, by obniżyć temperaturę oleju. Kiedy już nabiorą rumieńców i będą unosić się nad olejem, możesz je wyjąć.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Gotowe pączki możesz posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego!
    Gotowe pączki możesz posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×