Jeśli lubisz jagody, pokochasz ten przepis! Ciasto francuskie, ser i owoce to jedyne, czego Ci potrzeba

Jeśli jesteś miłośnikiem borówek, ten przepis powstał właśnie z myślą o Tobie. Pyszne, a zarazem urocze ciasteczka, które zaraz zobaczysz, staną się Twoją ulubioną przekąska. Po prosu palce lizać.

Co więcej, ich przygotowanie nie zajmie Ci zbyt wiele czasu. Nie jest to również skomplikowane i kosztowne przedsięwzięcie. To bajecznie prosty przepis, który sprawdzi się za każdym razem. Jego autorem jest OnePotChefShow.

Jeśli lubisz jagody, pokochasz ten przepis! Ciasto francuskie, ser i owoce to jedyne, czego Ci potrzeba
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jeśli lubisz jagody, pokochasz ten przepis! Ciasto francuskie, ser i owoce to jedyne, czego Ci potrzeba
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku wymieszaj ze sobą jagody, mąkę kukurydzianą, cukier oraz wodę. Gotuj na małym ogniu, co chwilę mieszając.
    W rondelku wymieszaj ze sobą jagody, mąkę kukurydzianą, cukier oraz wodę. Gotuj na małym ogniu, co chwilę mieszając.
  2. Gdy wszystko ładnie się połączy, odłóż garnek z borówkami do ostygnięcia.
    Gdy wszystko ładnie się połączy, odłóż garnek z borówkami do ostygnięcia.
  3. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą ser z cukrem pudrem.
    W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą ser z cukrem pudrem.
  4. Podziel arkusz ciasta francuskiego na 8 kwadratów, następnie nanieść na nie trochę sera z cukrem pudrem i rozprowadź w centralnej części. Powtórz czynność z przygotowanymi borówkami.
    Podziel arkusz ciasta francuskiego na 8 kwadratów, następnie nanieść na nie trochę sera z cukrem pudrem i rozprowadź w centralnej części. Powtórz czynność z przygotowanymi borówkami.
  5. Nałóż na siebie dwie końcówki ciasta i ciasteczko gotowe!
    Nałóż na siebie dwie końcówki ciasta i ciasteczko gotowe!
  6. Na każdym ciasteczku rozprowadź odrobinę mleka i piecz w piekarniku przez 10 minut, w temperaturze 200°C.
    Na każdym ciasteczku rozprowadź odrobinę mleka i piecz w piekarniku przez 10 minut, w temperaturze 200°C.
  7. Odczekaj 15- 20 minut i skosztuj pysznych ciasteczek!
    Odczekaj 15- 20 minut i skosztuj pysznych ciasteczek!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×