Jeśli lubisz jagody, pokochasz ten przepis! Ciasto francuskie, ser i owoce to jedyne, czego Ci potrzeba

Składniki
Sposób przygotowania
  1. W rondelku wymieszaj ze sobą jagody, mąkę kukurydzianą, cukier oraz wodę. Gotuj na małym ogniu, co chwilę mieszając.
  2. Gdy wszystko ładnie się połączy, odłóż garnek z borówkami do ostygnięcia.
  3. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą ser z cukrem pudrem.
  4. Podziel arkusz ciasta francuskiego na 8 kwadratów, następnie nanieść na nie trochę sera z cukrem pudrem i rozprowadź w centralnej części. Powtórz czynność z przygotowanymi borówkami.
  5. Nałóż na siebie dwie końcówki ciasta i ciasteczko gotowe!
  6. Na każdym ciasteczku rozprowadź odrobinę mleka i piecz w piekarniku przez 10 minut, w temperaturze 200°C.
  7. Odczekaj 15- 20 minut i skosztuj pysznych ciasteczek!