Brat bliźniak Big Mac’a

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Sos
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu. W tym celu połącz ze sobą: majonez, cukier, vinegret oraz suszoną cebulę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: startego ogórka, sól, ketchup i ocet biały. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z mięsa wołowego stwórz dwa burgery tej samej wielkości. Następnie przygotuj na patelni.
  4. Włóż bułki do opiekacza.
  5. Kiedy bułki będą już gotowe, zacznij składać burgera. W tym celu na spodzie bułki ułóż 2 plastry sera, trochę sosu, garść sałaty lodowej i krążek mięsa.
  6. Następnie posyp posiekaną cebulą i ułóż drugą część bułki. Ponownie rozprowadź sos i sałatę. Dodaj plastry ogórka konserwowego i drugi kawałek mięsa.
  7. I znowu dodaj cebulę i na wierzchu ułóż kawałek bułki. I to wszystko!