Rozpływający się brie w cieście francuskim z oliwkami i pepperoni

Jeżeli szukasz pomysłu na pyszną i ciekawie wyglądającą potrawę, to znajdujesz się w idealnym miejscu. Dzisiaj pokażę ci, jak wykonać mumię z rozpływającego się sera brie w cieście w francuskim z oliwkami i pepperoni.

Wygląda świetnie, za to smak dosłownie powali cię na kolana! Po prostu pyszności!

Przepis znajdziesz poniżej.

Rozpływający się brie w cieście francuskim z oliwkami i pepperoni
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Rozpływający się brie w cieście francuskim z oliwkami i pepperoni
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na paseczki o szerokości ok. 2,5 cm.
    Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na paseczki o szerokości ok. 2,5 cm.
  2. Umieść ser brie na papierze do pieczenia i połóż na nim po dwóch mini plastrach pepperoni i po dwóch plastrach oliwek.
    Umieść ser brie na papierze do pieczenia i połóż na nim po dwóch mini plastrach pepperoni i po dwóch plastrach oliwek.
  3. Za pomocą pędzelka, nasmaruj wierzch ciasta jajkiem. Włóż danie do piekarnika rozgrzanego do
    Za pomocą pędzelka, nasmaruj wierzch ciasta jajkiem. Włóż danie do piekarnika rozgrzanego do
  4. Po 25 minutach wyjmij z piekarnika i przekrój. Podawaj z krakersami.
    Po 25 minutach wyjmij z piekarnika i przekrój. Podawaj z krakersami.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×