PrzepisPrzekąskiRozpływający się brie w cieście francuskim z oliwkami i pepperoni

Rozpływający się brie w cieście francuskim z oliwkami i pepperoni

Rozpływający się brie w cieście francuskim z oliwkami i pepperoni
Pyszności
31.10.2016 17:01, aktualizacja: 01.06.2017 12:49

Jeżeli szukasz pomysłu na pyszną i ciekawie wyglądającą potrawę, to znajdujesz się w idealnym miejscu. Dzisiaj pokażę ci, jak wykonać mumię z rozpływającego się sera brie w cieście w francuskim z oliwkami i pepperoni.

Wygląda świetnie, za to smak dosłownie powali cię na kolana! Po prostu pyszności!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 opak. ciasto francuskie
  2. 250 g ser brie
  3. 2 plastry mini pepperoni
  4. 2 plastry oliwki
  5. 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
  6. krakersy opcjonalnie
Sposób przygotowania:
1. Rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na paseczki o szerokości ok. 2,5 cm.
2. Umieść ser brie na papierze do pieczenia i połóż na nim po dwóch mini plastrach pepperoni i po dwóch plastrach oliwek.
3. Za pomocą pędzelka, nasmaruj wierzch ciasta jajkiem. Włóż danie do piekarnika rozgrzanego do
4. Po 25 minutach wyjmij z piekarnika i przekrój. Podawaj z krakersami.
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także