Brownie a’la snickers

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Brownie
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania brownie. W tym celu połącz na palniku masło i gorzką czekoladę. Kiedy już powstanie gładka mieszanka, odstaw na bok.
  2. Przy pomocy miksera połącz jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać stopniowo mieszankę z garnka. Odstaw mikser.
  3. Przy pomocy mieszadełka dodaj do miski sól i mąkę (w małych porcjach).
  4. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść domowej roboty karmel. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i śmietankę.
  6. Rozprowadź polewę na ostudzonym spodzie i posyp posiekanymi orzechami pekan. Smacznego!