Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej to nasza najnowsza miłość. Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje! Czego chcieć więcej?
W przygotowaniu idealnej mieszanki na brownie pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.
Zobacz także: Majonez z awokado
Składniki:
Porcje- 200 g kasza jaglana
- 3 szt. jajka
- 50 g cukier kokosowy
- 40 ml olej kokosowy
- 150 g jogurt naturalny
- 50 g ciemne kakao
- 100 g orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpoczynamy od gotowania kaszy jaglanej przez 10-15 minut w 500 ml wody.
- Przestudzoną kaszę połącz z jajkami, jogurtem naturalnym, olejem kokosowym, kakao i cukrem kokosowym.
- Zblenduj całość i na koniec dodaj orzechy włoskie. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Gotowe brownie możesz udekorować roztopioną czekoladą. Smacznego!
Komentarze