PrzepisFitBrownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej
Pyszności
25.04.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:27

Brownie z kaszy jaglanej to nasza najnowsza miłość. Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje! Czego chcieć więcej?

W przygotowaniu idealnej mieszanki na brownie pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Składniki:

  1. 200 g kasza jaglana
  2. 3 szt. jajka
  3. 50 g cukier kokosowy
  4. 40 ml olej kokosowy
  5. 150 g jogurt naturalny
  6. 50 g ciemne kakao
  7. 100 g orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od gotowania kaszy jaglanej przez 10-15 minut w 500 ml wody.

Obraz

2. Przestudzoną kaszę połącz z jajkami, jogurtem naturalnym, olejem kokosowym, kakao i cukrem kokosowym.

Obraz

3. Zblenduj całość i na koniec dodaj orzechy włoskie. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotowe brownie możesz udekorować roztopioną czekoladą. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także