Brukselkowe koreczki

Ciekawy pomysł na pyszną przekąskę? Nic prostszego, wystarczy, że raz skosztujesz naszą propozycję, a na pewno Ci się spodoba!

Brukselkowe koreczki12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Brukselkowe koreczki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel brukselki na pół. Polej je oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Podziel brukselki na pół. Polej je oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie podsmaż na patelni kawałki boczku.
    W międzyczasie podsmaż na patelni kawałki boczku.
  3. Po chwili je zdejmij i na pustej patelni połącz ze sobą: cebulę, czosnek, brązowy cukier oraz ocet jabłkowy.
    Po chwili je zdejmij i na pustej patelni połącz ze sobą: cebulę, czosnek, brązowy cukier oraz ocet jabłkowy.
  4. Po chwili doda syrop klonowy oraz chilli. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Po chwili doda syrop klonowy oraz chilli. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Podziel ser na mniejsze kawałki.
    Podziel ser na mniejsze kawałki.
  6. Po czym z wszystkich produktów stwórz koreczki, układając je w następującej kolejności: brukselka, boczek, mieszanka cebuli, ser i ponownie brukselka. Smacznego!
    Po czym z wszystkich produktów stwórz koreczki, układając je w następującej kolejności: brukselka, boczek, mieszanka cebuli, ser i ponownie brukselka. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×