Brzoskwiniowo-orzechowa fantazja

Jeśli kochacie słodkości tak samo jak my, dzisiejsza propozycja na pewno przypadnie Wam do gustu. Oto pyszna brzoskwiniowo-orzechowa fantazja, której nie sposób odmówić.

Brzoskwiniowo-orzechowa fantazja15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Brzoskwiniowo-orzechowa fantazja
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto na biszkopt i upiecz je w piekarniku. Następnie pozostaw do ostygnięcia. W mikserze połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder, mascarpone i śmietan-fix.
    Przygotuj ciasto na biszkopt i upiecz je w piekarniku. Następnie pozostaw do ostygnięcia. W mikserze połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder, mascarpone i śmietan-fix.
  2. Biszkopt podziel na 2 części. Na spodzie rozprowadź warstwę konfitury z moreli. Następnie utwórz warstwę z wcześniej przygotowanego kremu.
    Biszkopt podziel na 2 części. Na spodzie rozprowadź warstwę konfitury z moreli. Następnie utwórz warstwę z wcześniej przygotowanego kremu.
  3. Na wierzchu posyp pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
    Na wierzchu posyp pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
  4. Ułóż kolejną warstwę ciasta. I rozprowadź na nim dokładnie resztę masy.
    Ułóż kolejną warstwę ciasta. I rozprowadź na nim dokładnie resztę masy.
  5. Wierzch ciasta posyp pokrojonymi orzechami i brzoskwiniami.
    Wierzch ciasta posyp pokrojonymi orzechami i brzoskwiniami.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×