Budyń jaglany z gruszkami

Genialny deser w wersji fit, który pokochaliśmy od pierwszego kęsa ❤️ Po prostu cudowny!
Składniki:
Porcje- 2 szkl. woda
- 1 szkl. kasza jaglana
- 1/3 szkl. miód
- 4 szt. goździki
- 1 szt. gruszka
- 200-250 ml mleko kokosowe
- orzechy posiekane, do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W garnku zagotuj wodę i kaszę jaglaną. Wcześniej przepłucz ją pod zimną wodą.
- W drugim garnku przygotuj kawałki gruszki. Połącz ze sobą miód, goździki i odrobinę wody.
- Do garnka włóż kawałki gruszki i gotuj na małym ogniu przez kilka minut.
- Do ugotowanej kaszy dodaj mleko kokosowe i zblenduj.
- Udekoruj budyń przy pomocy wcześniej przygotowanych gruszek. Dodaj posiekane orzechy i gotowe!
Komentarze