Budyń jaglany z gruszkami

Genialny deser w wersji fit, który pokochaliśmy od pierwszego kęsa ❤️ Po prostu cudowny!

Budyń jaglany z gruszkami2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Budyń jaglany z gruszkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W garnku zagotuj wodę i kaszę jaglaną. Wcześniej przepłucz ją pod zimną wodą.
    W garnku zagotuj wodę i kaszę jaglaną. Wcześniej przepłucz ją pod zimną wodą.
  2. W drugim garnku przygotuj kawałki gruszki. Połącz ze sobą miód, goździki i odrobinę wody.
    W drugim garnku przygotuj kawałki gruszki. Połącz ze sobą miód, goździki i odrobinę wody.
  3. Do garnka włóż kawałki gruszki i gotuj na małym ogniu przez kilka minut.
    Do garnka włóż kawałki gruszki i gotuj na małym ogniu przez kilka minut.
  4. Do ugotowanej kaszy dodaj mleko kokosowe i zblenduj.
    Do ugotowanej kaszy dodaj mleko kokosowe i zblenduj.
  5. Udekoruj budyń przy pomocy wcześniej przygotowanych gruszek. Dodaj posiekane orzechy i gotowe!
    Udekoruj budyń przy pomocy wcześniej przygotowanych gruszek. Dodaj posiekane orzechy i gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×