Budyniowa napoleonka

W tym deserze zakochaliśmy się od pierwszego kęsa ? Po prostu niebo w gębie ?

Budyniowa napoleonka 9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Budyniowa napoleonka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. 3 ciasta francuskie podziel na 2 części. Następnie zrób w nich otwory przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    3 ciasta francuskie podziel na 2 części. Następnie zrób w nich otwory przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W misce połącz ze sobą: żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier i szklankę mleka. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier i szklankę mleka. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zagotuj resztę mleka i dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Powstały krem odstaw do ostudzenia.
    Zagotuj resztę mleka i dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Powstały krem odstaw do ostudzenia.
  4. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło oraz domowej roboty budyń.
    Przy pomocy miksera połącz miękkie masło oraz domowej roboty budyń.
  5. Czas na zbudowanie kilku warstw z ciasta francuskiego i budyniu. Na wierzchu ostatniego rozprowadź krem i dodaj pokruszone ciasto francuskie. To samo zrób z bokami deseru.
    Czas na zbudowanie kilku warstw z ciasta francuskiego i budyniu. Na wierzchu ostatniego rozprowadź krem i dodaj pokruszone ciasto francuskie. To samo zrób z bokami deseru.
  6. Wstaw do lodówki na 2 godziny i to wszystko!
    Wstaw do lodówki na 2 godziny i to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×