Budyniowa napoleonka

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Sposób przygotowania
  1. 3 ciasta francuskie podziel na 2 części. Następnie zrób w nich otwory przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W misce połącz ze sobą: żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier i szklankę mleka. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zagotuj resztę mleka i dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Powstały krem odstaw do ostudzenia.
  4. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło oraz domowej roboty budyń.
  5. Czas na zbudowanie kilku warstw z ciasta francuskiego i budyniu. Na wierzchu ostatniego rozprowadź krem i dodaj pokruszone ciasto francuskie. To samo zrób z bokami deseru.
  6. Wstaw do lodówki na 2 godziny i to wszystko!