Budyniowy przekładaniec bez pieczenia

Pyszne ciasto bez pieczenia? Nie ma problemu, oto idealny przepis właśnie dla Ciebie! ❤️
Składniki:
PorcjeMasa budyniowa
- 3 łyżki mąka pszenna
- 3 łyżki mąka ziemniaczana
- 1/2 szkl. cukier
- 2 szt. żółtko
- 900 ml mleko
- 200 g masło miękkie
- 300 g herbatniki
Polewa
- 1 szkl. śmietanka 30%
- 2 szkl. czekoladowe dropsy
Sposób przygotowania:
- W misce połącz mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj.
- Zagotuj resztę mleka w garnku. Stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę. Kiedy masa będzie już gotowa, odstaw do ostudzenia.
- Przestudzoną masę połącz stopniowo z miękkim masłem w robocie kuchennym.
- W blaszce stwórz kolejno warstwę z herbatników, masy budyniowej, ponownie z herbatników, masy budyniowej i jeszcze raz z ciastek. Wstaw do lodówki na całą noc.
- W misce połącz ciepłą śmietankę oraz dropsy czekoladowe. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Smacznego!
Komentarze