in

Budyniowy przekładaniec bez pieczenia

Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna
Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Da się to poczuć szcze...

Pyszne ciasto bez pieczenia? Nie ma problemu, oto idealny przepis właśnie dla Ciebie! ❤️

Budyniowy przekładaniec bez pieczenia - słodkości
Budyniowy przekładaniec bez pieczenia - słodkości
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Masa budyniowa
Polewa

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj.
  2. Zagotuj resztę mleka w garnku. Stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę. Kiedy masa będzie już gotowa, odstaw do ostudzenia.
    Zagotuj resztę mleka w garnku. Stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę. Kiedy masa będzie już gotowa, odstaw do ostudzenia.
  3. Przestudzoną masę połącz stopniowo z miękkim masłem w robocie kuchennym.
    Przestudzoną masę połącz stopniowo z miękkim masłem w robocie kuchennym.
  4. W blaszce stwórz kolejno warstwę z herbatników, masy budyniowej, ponownie z herbatników, masy budyniowej i jeszcze raz z ciastek. Wstaw do lodówki na całą noc.
    W blaszce stwórz kolejno warstwę z herbatników, masy budyniowej, ponownie z herbatników, masy budyniowej i jeszcze raz z ciastek. Wstaw do lodówki na całą noc.
  5. W misce połącz ciepłą śmietankę oraz dropsy czekoladowe. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
    W misce połącz ciepłą śmietankę oraz dropsy czekoladowe. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
  6. Smacznego!
    Smacznego!