Budyniowy przekładaniec bez pieczenia – słodkości

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Masa budyniowa
Polewa
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier oraz żółtka. Dokładnie wymieszaj.
  2. Zagotuj resztę mleka w garnku. Stopniowo dodawaj przygotowaną wcześniej mieszankę. Kiedy masa będzie już gotowa, odstaw do ostudzenia.
  3. Przestudzoną masę połącz stopniowo z miękkim masłem w robocie kuchennym.
  4. W blaszce stwórz kolejno warstwę z herbatników, masy budyniowej, ponownie z herbatników, masy budyniowej i jeszcze raz z ciastek. Wstaw do lodówki na całą noc.
  5. W misce połącz ciepłą śmietankę oraz dropsy czekoladowe. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
  6. Smacznego!
Budyniowy przekładaniec bez pieczenia