Bułeczki maślane z OVI

bułeczki maślane z ovi

Dziś pokażemy Ci jak w zaciszu własnego domu zrobić przepyszne bułeczki maślane. Ślinka cieknie od samego patrzenia! I już za moment się o tym przekonasz 😍

Nasze domowe wypieki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Paluchy serowe z pepperoni

Bułeczki maślane z OVI9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułeczki maślane z OVI
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz: ciepłe mleko, suszone drożdże i cukier. Dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz: ciepłe mleko, suszone drożdże i cukier. Dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
  2. Następnie połącz przygotowany rozczyn z przesianą mąką i solą. Jako ostatni składnik dodaj masło.
    Następnie połącz przygotowany rozczyn z przesianą mąką i solą. Jako ostatni składnik dodaj masło.
  3. Wyrobione ciasto odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Po czym podziel je na 9 kuleczek.
    Wyrobione ciasto odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Po czym podziel je na 9 kuleczek.
  4. Ułóż je w formie w Ovi i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut (temp. 40 stopni Celsjusza). Na koniec posmaruj roztopionym masłem i piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Ułóż je w formie w Ovi i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut (temp. 40 stopni Celsjusza). Na koniec posmaruj roztopionym masłem i piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×