Bulion warzywny z pierogami – polska wersja ramenu

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj potrzebne warzywa na bulion, a mianowicie: marchewki, pietruszki, seler, por, pieczarki, czosnek oraz cebulę.
  2. Podziel warzywa na mniejsze kawałki i ułóż je na blaszce do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Upieczone warzywa przełóż do dużego garnka. Dodaj pietruszkę, liście laurowe, sól oraz pieprz. Na samym końcu wlej wrzątek. Całość gotuj na małym ogniu przez godzinę.
  4. Po przygotowaniu bulionu, podsmaż gotowe pierogi na patelni. Następnie dodaj kilka łyżek wywaru warzywnego i duś pod przykryciem przez 4 minuty.
  5. Ułóż w talerzu warzywa i pierogi.
  6. Dodaj bulion warzywny, świeżą natkę pietruszki i prażoną cebulkę, którą znajdziesz w opakowaniu z pierogami firmy Konspol. Smacznego!
Bulion warzywny z pierogami – polska wersja ramenu
Warzywny bulion z pierogami

Polska wersja ramenu z pysznymi pierogami z pewnością podbije Wasze serca 😍🍜PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/257430

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 21 czerwca 2019