Wirtualna Polska

Bułka cynamonka

bułka cynamonka

Uwielbiacie drożdżowe wypieki z dodatkiem cynamonu, dlatego przygotowaliśmy dla Was coś wyjątkowego. Bułka cynamonka, bo o niej mowa, skradnie Wasze serca od pierwszego kęsa.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasz wypiek w rozmiarze XXL przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Pączki pieczone z OVI

Bułka cynamonka1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułka cynamonka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Rozczyn
Ciasto
Karmel
Nadzienie
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw przygotuj rozczyn. W tym celu połącz: ciepłe mleko, cukier i suche drożdże. Następnie odstaw go na 15 minut, po czym połącz wszystkie składniki na ciasto razem z rozczynem. Wyrobione ciasto odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę, aby mogło podwoić swoją objętość.
    Najpierw przygotuj rozczyn. W tym celu połącz: ciepłe mleko, cukier i suche drożdże. Następnie odstaw go na 15 minut, po czym połącz wszystkie składniki na ciasto razem z rozczynem. Wyrobione ciasto odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę, aby mogło podwoić swoją objętość.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W międzyczasie przygotuj karmel. Łącząc i podgrzewając ze sobą: masło, cukier muscovado, śmietankę i sól. Gotową mieszankę przelej do formy z Ovi.
    W międzyczasie przygotuj karmel. Łącząc i podgrzewając ze sobą: masło, cukier muscovado, śmietankę i sól. Gotową mieszankę przelej do formy z Ovi.
  3. Teraz czas przygotować farsz do naszej bułki. W dużej misce wymieszaj: masło, cukier muscovado, sól, cynamon i kardamon.
    Teraz czas przygotować farsz do naszej bułki. W dużej misce wymieszaj: masło, cukier muscovado, sól, cynamon i kardamon.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Rozwałkuj ciasto, po czym rozprowadź na nim przygotowany farsz. Zwiń w rulon i potnij na mniejsze kawałki.
    Rozwałkuj ciasto, po czym rozprowadź na nim przygotowany farsz. Zwiń w rulon i potnij na mniejsze kawałki.
  5. Ułóż kawałki w formie z karmelem i wstaw do Ovi do wyrośnięcia na 15 minut (temp. 40 stopni Celsjusza). Po tym czasie rozprowadź na wierzchu roztrzepane jajko i posiekane orzechy pekan. Ponownie użyj Ovi, tym razem ustaw czas na 40 minut, temperatura: 160 stopni Celsjusza.
    Ułóż kawałki w formie z karmelem i wstaw do Ovi do wyrośnięcia na 15 minut (temp. 40 stopni Celsjusza). Po tym czasie rozprowadź na wierzchu roztrzepane jajko i posiekane orzechy pekan. Ponownie użyj Ovi, tym razem ustaw czas na 40 minut, temperatura: 160 stopni Celsjusza.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×