Bułka cynamonka

Porcje
1szt.
Porcje
1szt.
Składniki
Rozczyn
Ciasto
Karmel
Nadzienie
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Najpierw przygotuj rozczyn. W tym celu połącz: ciepłe mleko, cukier i suche drożdże. Następnie odstaw go na 15 minut, po czym połącz wszystkie składniki na ciasto razem z rozczynem. Wyrobione ciasto odstaw pod przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę, aby mogło podwoić swoją objętość.
  2. W międzyczasie przygotuj karmel. Łącząc i podgrzewając ze sobą: masło, cukier muscovado, śmietankę i sól. Gotową mieszankę przelej do formy z Ovi.
  3. Teraz czas przygotować farsz do naszej bułki. W dużej misce wymieszaj: masło, cukier muscovado, sól, cynamon i kardamon.
  4. Rozwałkuj ciasto, po czym rozprowadź na nim przygotowany farsz. Zwiń w rulon i potnij na mniejsze kawałki.
  5. Ułóż kawałki w formie z karmelem i wstaw do Ovi do wyrośnięcia na 15 minut (temp. 40 stopni Celsjusza). Po tym czasie rozprowadź na wierzchu roztrzepane jajko i posiekane orzechy pekan. Ponownie użyj Ovi, tym razem ustaw czas na 40 minut, temperatura: 160 stopni Celsjusza.
  6. Smacznego!