PrzepisDeseryBułka mandarynkowa z czekoladą

Bułka mandarynkowa z czekoladą

Bułka mandarynkowa z czekoladą
Pyszności
21.02.2021 17:00, aktualizacja: 24.02.2021 21:57

Bułka mandarynkowa z czekoladą to genialny pomysł zarówno na smaczne śniadanie, jak i ciekawy deser. To po prostu idealna kombinacja, której nie możesz przegapić!

Naszą chałkę przygotowaliśmy przy pomocy blendera próżniowego marki Philips.

Składniki:

  1. 550 g mandarynki
  2. 3 szt. jajka
  3. 50 g cukier
  4. 50 ml olej roślinny
  5. 700 g mąka pszenna
  6. 10 g suche drożdze
  7. 200 g Nutella

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w blenderze następujących produktów: jajek, mandarynek oraz cukru.

Obraz

2. Powstałą mieszankę przecedź przez sitko.

Obraz

3. W osobnej misce połącz mąkę i suche drożdże.

Obraz

4. Do mieszanki z blendera dodaj olej roślinny. Po chwili zacznij dodawać również mączną mieszankę. Zagnieć na ciasto, po czym odstaw do wyrośnięcia na godzinę.

Obraz

5. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 elementów.

Obraz

6. Z powstałych elementów uformuj kulki i umieść w formie do pieczenia. Do każdej kulki dodaj porcję nutelli, po czym odstaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Następnie wstaw do piekarnika na kolejne 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także