Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie

Oto pomysł na szybką i pyszną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca ❤ Po prostu nie ma innej opcji ?



Składniki:
Porcje- 12 plastrów boczek
- 500 g mięso mielone z indyka
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 4 łyżki natka pietruszki posiekana
- 40 g cheddar
- 1 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. jajko
- 2 łyżeczki sezam
Sposób przygotowania:
- Z 6 plastrów boczku stwórz szachownicę. Następnie na środku ułóż mięso z indyka.
- Dopraw do smaku. Następnie dodaj posiekaną w kostkę pietruszkę oraz ser cheddar. Na wierzchu ułóż drugi kawałek mięsa.
- Ponownie dopraw przyprawami i posyp pietruszką. Zwiń do środka wszystkie plastry boczku.
- Powstałą kombinację ułóż na kawałku ciasta francuskiego. Usuń 4 boki (jak na zdjęci poniżej). Pozostałe ciasto zawiń do środka.
- Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez ok. 20-30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze