Wirtualna Polska

Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie

Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie

Oto pomysł na szybką i pyszną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca ❤ Po prostu nie ma innej opcji ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z 6 plastrów boczku stwórz szachownicę. Następnie na środku ułóż mięso z indyka.
    Z 6 plastrów boczku stwórz szachownicę. Następnie na środku ułóż mięso z indyka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Dopraw do smaku. Następnie dodaj posiekaną w kostkę pietruszkę oraz ser cheddar. Na wierzchu ułóż drugi kawałek mięsa.
    Dopraw do smaku. Następnie dodaj posiekaną w kostkę pietruszkę oraz ser cheddar. Na wierzchu ułóż drugi kawałek mięsa.
  3. Ponownie dopraw przyprawami i posyp pietruszką. Zwiń do środka wszystkie plastry boczku.
    Ponownie dopraw przyprawami i posyp pietruszką. Zwiń do środka wszystkie plastry boczku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstałą kombinację ułóż na kawałku ciasta francuskiego. Usuń 4 boki (jak na zdjęci poniżej). Pozostałe ciasto zawiń do środka.
    Powstałą kombinację ułóż na kawałku ciasta francuskiego. Usuń 4 boki (jak na zdjęci poniżej). Pozostałe ciasto zawiń do środka.
  5. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez ok. 20-30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez ok. 20-30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×