Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie
Dania
Przekąski
Porcje
2
Porcje
2
Składniki
12
plastrów
boczek
500
g
mięso mielone z indyka
2
szczypty
sól
2
szczypty
pieprz
4
łyżki
natka pietruszki
posiekana
40
g
cheddar
1
szt.
ciasto francuskie
1
szt.
jajko
2
łyżeczki
sezam
Sposób przygotowania
Z 6 plastrów boczku stwórz szachownicę. Następnie na środku ułóż mięso z indyka.
Dopraw do smaku. Następnie dodaj posiekaną w kostkę pietruszkę oraz ser cheddar. Na wierzchu ułóż drugi kawałek mięsa.
Ponownie dopraw przyprawami i posyp pietruszką. Zwiń do środka wszystkie plastry boczku.
Powstałą kombinację ułóż na kawałku ciasta francuskiego. Usuń 4 boki (jak na zdjęci poniżej). Pozostałe ciasto zawiń do środka.
Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez ok. 20-30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
Smacznego!