Bułka z szarpanym kurczakiem

Jak bułka, to tylko z szarpanym kurczakiem ? Same pyszności ?
Składniki:
Porcje- 1-2 szt. pierś z kurczaka ugotowana
- 3 łyżki ketchup
- 1 łyżeczka kolendra mielona
- 1,5 łyżeczki papryka słodka
- 1/2 szt. cytryna sok
- 1/2 łyżeczki sól
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 150 g pieczarka mini
- 1 szt. cebula
- 4 szt. bułka pełnoziarnista
- 20 szt. korniszony
Sos 1
- 3 łyżki ketchup
- 3 łyżki musztarda delikatesowa
Sos 2
- 3 łyżki majonez
- 3 łyżki musztarda delikatesowa
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą ugotowanego i poszarpanego kurczaka, ketchup, kolendrę mieloną, słodką paprykę, sos chilli, sok z cytryny oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
- Na patelni podsmaż grzyby i cebulkę.
- Podziel bułki na pół i podpiecz w tosterze.
- Czas przygotować sosy. W jednej misce połącz ze sobą ketchup oraz musztardę, a w drugiej majonez i musztardę. Rozprowadź każdy sos na połówce bułki.
- Na bułce ułóż poszarpanego kurczaka, podsmażone grzyby z cebulką, dopraw solą i dodaj korniszony. Umieść na górze drugą połówkę bułki.
- Smacznego!
Komentarze