Burger Drwala

Burger Drwala właśnie pojawił się w menu McDonald’s. Z tym przepisem dowiesz się, jak go przygotować we własnym domu. Po prostu palce lizać!
Burger, który dzisiaj przygotowaliśmy, pojawia się w ofercie znanej sieci restauracji co roku w okresie jesienno-zimowym. I za każdym razem cieszy się ogromną popularnością. Dlatego też postanowiliśmy sprawdzić czy uda się nam odtworzyć pyszne burgery w zaciszu własnego domu. Jak nam poszło? Dowiesz się już za moment 🥰
Kultowe kanapki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Mega Big Mac
Składniki:
Porcje szt.- 400 g mielone mięso wołowe
- 1/2 szt. cebula posiekana
- 1 łyżka musztarda
- 1,5 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 4 łyżki majonez
- 4 łyżki ketchup
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2 szt. bułki
- 20 g ser cheddar tarty
- 1 szt. ser camembert
- 6 szt. boczek wędzony
- 4 szt. zielona sałata liście
- 2 łyżki prażona cebula
- 2 szt. jajka do panierki
- 1 szkl. bułka tarta do panierki
- 2 łyżki masło roztopione
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania kotletów. W tym celu połącz: mięso mielone, cebulę, musztardę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Czas na sos. W tym celu wymieszaj: majonez, ketchup, suszony czosnek, słodką paprykę, sól i pieprz. Wstaw do lodówki.
- Podziel ser camembert na pół. Następnie obtocz każdą część w bułce tartej i jajkach dwukrotnie.
- Przetnij bułki na pół. Na wierzchu rozprowadź roztopione masło i posyp cheddarem.
- Następnie piecz w Ovi przez 4 minuty (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W tym samym urządzeniu piecz boczek przez 6 minut.
- Na koniec umieść w Ovi burgery i ser. Tym razem ustaw pracę urządzenia na 8-10 minut.
- I na koniec złóż burgera. Na bułce rozprowadź sos, dodaj camembert, podsmażony boczek, burgery, sałatę , prażoną cebulę i drugą połówkę bułki z porcją sosu.
- Smacznego!
Komentarze