Burger Jaglanex

Tym razem Pyszności przychodzą z przepisem na burgera z kaszy jaglanej. Burger bez mięsa? Tak! I jak smakuje 😉  Przepisem podzieliła się z nami restauracja Krowarzywa z Warszawy.

Jaglanexa możecie przygotować sami lub zamówić za pośrednictwem Uber Eats. Pyszne burgery przyjadą do Was w ciągu 30 minut 🙂

Burger Jaglanex2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Burger Jaglanex
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą następujące składniki: kaszę jaglaną, marchewkę, cebulę, sól i pieprz.
    W misce połącz ze sobą następujące składniki: kaszę jaglaną, marchewkę, cebulę, sól i pieprz.
  2. Jako kolejne składniki dodaj imbir, pestki słonecznika i dyni. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj imbir, pestki słonecznika i dyni. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki, przy pomocy krążków cukierniczych, uformuj burgery. Następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni.
    Z powstałej mieszanki, przy pomocy krążków cukierniczych, uformuj burgery. Następnie podsmaż je na rozgrzanej patelni.
  4. Kiedy burgery będą już gotowe, na suchej patelni podpiecz wewnętrzne strony bułek.
    Kiedy burgery będą już gotowe, na suchej patelni podpiecz wewnętrzne strony bułek.
  5. I na sam koniec zostaje nam złożenie burgera. Zaczynamy od rozsmarowania na samym spodzie musztardy. Następnie ułóż kolejno: sałatę karbowaną, czerwoną paprykę, ogórek konserwowy, czerwoną cebulę, szpinak baby oraz kiełki. Na drugiej części bułki rozprowadź sos pomidorowy i ułóż ją na wierzchu.
    I na sam koniec zostaje nam złożenie burgera. Zaczynamy od rozsmarowania na samym spodzie musztardy. Następnie ułóż kolejno: sałatę karbowaną, czerwoną paprykę, ogórek konserwowy, czerwoną cebulę, szpinak baby oraz kiełki. Na drugiej części bułki rozprowadź sos pomidorowy i ułóż ją na wierzchu.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×