Burger pulled pork to wyjątkowa kombinacja smaków. Znajdziesz w nim wszystko to, co najlepsze. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Zobacz także: Burger z batatów
Składniki:
Porcje- 800 g łopatka wieprzowa
- 2 łyżki musztarda delikatesowa
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka wędzona papryka
- 1 łyżka cukier
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 szt. cebula
- 2 szt. marchewki
- 2 szt. pomidory
- 120 ml piwo
- 2 ząbki czosnek
Dodatki
- 4 szt. bułki
- 2-3 szt. ogórki konserwowe
- 8 szt. ser żółty plastry
- 4 łyżki musztarda delikatesowa
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsa. W tym celu połącz w misce: łopatkę wieprzową, musztardę delikatesową, suszony czosnek, pieprz, sól, wędzoną paprykę, czosnek w ząbkach, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
- W naczyniu żaroodpornym ułóż cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodaj: marchewkę, przygotowane wcześniej mięso,
- ...kawałki pomidora i piwo. Przykryj pokrywką i wstaw naczynie do piekarnika (ok. 3 godziny, temp. 160 stopni Celsjusza).
- Po upieczeniu podziel mięso na mniejsze kawałki (pomocne okażą się tu dwa widelce).
- Czas złożyć burgera. Na połówce bułki rozprowadź musztardę, potem dodaj żółty ser, mieszankę z piekarnika i ogórek konserwowy.
- I pyszny burger jest już gotowy!
Burger pulled porkNasz burger z szarpaną wieprzowiną zapiekaną w piwie totalnie zawróci Wam w głowach 👍❤️🍔 PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/263761
Posted by Pyszności on Tuesday, February 25, 2020