PrzepisBurger pulled pork

Burger pulled pork

Burger pulled pork
Pyszności
27.02.2020 17:00, aktualizacja: 02.03.2020 09:45

Burger pulled pork to wyjątkowa kombinacja smaków. Znajdziesz w nim wszystko to, co najlepsze. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 800 g łopatka wieprzowa
  2. 2 łyżki musztarda delikatesowa
  3. 120 ml piwo
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1 łyżeczka suszony czosnek
  6. 1 łyżeczka wędzona papryka
  7. 1 łyżka cukier
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 szt. cebula
  11. 2 szt. marchewki
  12. 2 szt. pomidory

Dodatki

  1. 4 szt. bułki
  2. 2-3 szt. ogórki konserwowe
  3. 8 szt. ser żółty plastry
  4. 4 łyżki musztarda delikatesowa

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsa. W tym celu połącz w misce: łopatkę wieprzową, musztardę delikatesową, suszony czosnek, pieprz, sól, wędzoną paprykę, czosnek w ząbkach, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W naczyniu żaroodpornym ułóż cebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodaj: marchewkę, przygotowane wcześniej mięso,

Obraz

3. ...kawałki pomidora i piwo. Przykryj pokrywką i wstaw naczynie do piekarnika (ok. 3 godziny, temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Po upieczeniu podziel mięso na mniejsze kawałki (pomocne okażą się tu dwa widelce).

Obraz

5. Czas złożyć burgera. Na połówce bułki rozprowadź musztardę, potem dodaj żółty ser, mieszankę z piekarnika i ogórek konserwowy.

Obraz

6. I pyszny burger jest już gotowy!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także