Burger z batatów

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Mięso
Bataty
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsa. W tym celu połącz mieloną wołowinę z musztardą dijon, majerankiem, cebulą granulowaną, solą i pieprzem.
  2. Zzoodluj obrane bataty. Po czym wstaw je do mikrofalówki na 4 minuty. Na koniec dodaj: sól, pieprz, rozmaryn, słodką paprykę i jajko. Dokładnie wymieszaj.
  3. Uformuj z zoodlowanych batatów 4 krążki i wstaw je do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie zrób z mięsnej mieszanki krążki i smaż je po 5 minut na każdej ze stron.
  5. Czas złożyć naszego burgera. Zacznij od batatów, następnie dodaj sos bbq, sałatę, mięso, kolejną porcję sosu, plastry pomidora, czerwoną cebulę i kolejny krążek z batatów. Smacznego!