Burger z łososia w fitowym wydaniu

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Kotlety z łososia
Sos
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Zacznij od przygotowania łososia. W tym celu połącz w misce rybę, mąkę migdałową, skórkę z cytryny, szalotkę, czosnek, koperek, pieprz oraz sól.
  2. Z powstałej mieszanki uformuj kotlety z łososia i wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą: jogurt grecki, sos sriracha, sok z cytryny, świeży koperek, sól oraz pieprz.
  4. Ułóż pierwszą część bułki, dodaj mieszankę z łososiem i sos.
  5. Nie zapomnij o pomidorze, czerwonej cebuli, roszponce i drugiej połówce bułki pełnoziarnistej. Smacznego!