burger z szarpanym kurczakiem
Kategorie KolacjeKurczakPrzepisy

Burger z szarpanym kurczakiem

Oto pomysł na pyszną kanapkę, której nie będziesz mogła się oprzeć. Burger z szarpanym kurczakiem, bo o nim mowa, zachwyca nie tylko wyglądem, ale i smakiem.

Zobacz także: Genialna bruschetta z kurczakiem

Burger z szarpanym kurczakiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Burger z szarpanym kurczakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mięso
Sos
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Włóż całą cytrynę do środka kurczaka. Następnie dopraw przyprawą do kurczaka.
    Włóż całą cytrynę do środka kurczaka. Następnie dopraw przyprawą do kurczaka.
  2. Przełóż kurczaka na formę do pieczenia. Dodaj cebulę i wstaw do piekarnika na 90 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż kurczaka na formę do pieczenia. Dodaj cebulę i wstaw do piekarnika na 90 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Tłuszcz z formy przelej na patelnię. Następnie dodaj mąkę pszenną, musztardę i białe wino. Dokładnie wymieszaj i gotuj do chwili powstania gęstego sosu.
    Tłuszcz z formy przelej na patelnię. Następnie dodaj mąkę pszenną, musztardę i białe wino. Dokładnie wymieszaj i gotuj do chwili powstania gęstego sosu.
  4. Do marchewki startej na tarce dodaj sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
    Do marchewki startej na tarce dodaj sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Podziel upieczonego kurczaka na mniejsze kawałki.
    Podziel upieczonego kurczaka na mniejsze kawałki.
  6. I stwórz swojego burgera, rozsmarowując na bułce majonez. Następnie dodaj upieczoną cebulę, szarpanego kurczaka, żółty ser, marchewkę i drugą końcówkę bułki. Gotowe!
    I stwórz swojego burgera, rozsmarowując na bułce majonez. Następnie dodaj upieczoną cebulę, szarpanego kurczaka, żółty ser, marchewkę i drugą końcówkę bułki. Gotowe!
Burger z szarpanym kurczakiem

Była już kanapka z szarpaną wieprzowiną, czas więc na propozycję z kurczakiem w roli głównej 🍔👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/263052

Opublikowany przez Pyszności Środa, 11 września 2019